Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@15:53:48 GMT

لزوم شفاف سازی مفهوم کلمه تعطیلی

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۴۸۷۸

لزوم شفاف سازی مفهوم کلمه تعطیلی

گروه غرب از نگاه غرب خبرگزاری فارس: تجربه اخیر ما با کووید19 و کلمه «تعطیلی» یک بار دیگر قدرت زبان و تاثیرگذاری آن را بر زندگی و سلامت ما به تصویر می کشد. اینکه انواع بی انتهایی از واقعیت ها و تعداد نامحدودی از کلمات و جملات برای توصیف این کلمه وجود دارد، یک چالش فلسفی گریزناپذیر را در برابر تدوین سیاست ها به وجود می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرایش موجود در ارتباط با استفاده یک شخص از کلماتی خاص به عنوان سیگنالی از ایدئولوژی سیاسی وی را نیز به این مسئله بیفزایید.
در مدیریت این همه گیری عمده مباحث مربوط به سیاستگذاری ها حول تعطیلی ها شکل گرفته است. اما تقلیل دادن این مسئله به سئوالی دو دویی (آیا ما باید تعطیل کنیم یا نه؟) یا حتی یک سئوال خطی (چگونه باید تعطیل کنیم؟) به معنای بیش از حد ساده کردن یک مشکل پیچیده است.
این گرایش خطی در اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ برجسته بوده است. او در یک گردهمایی انتخاباتی در آیوا که اندکی قبل از انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، ادعا کرد که «طرح بایدن آمریکا را به یک کشور زندان تبدیل می کند، شما را تعطیل می کند.» او همچنین در توئیتی نوشت «بایدن می خواهد کشور ما را شاید برای سال ها تعطیل کند. دیوانگی است! هیچ تعطیلی ای وجود نخواهد داشت.» سیاسی کردن شرم آور بحث بر سر سیاستگذاری های مربوط به کووید19 از سوی ترامپ، گروه های چپگرا را در موضعی دفاعی قرار دارد، چون بر خلاف رئیس جمهور، آنها علم را پذیرفته اند و اغلب طرفدار جنبه های مشخصی از تعطیلی ها بودند.
برای دیدن اینکه چرا خطی کردن بحث مربوط به تعطیلی ها نیز به اندازه خود آنها مشکل آفرین است، رستورانی را در نظر بگیرید که در منوی خود می پرسد در یک مقیاس 0 تا 10 چقدر می خواهید غذایتان پرنمک باشد. در این صورت هرج و مرجی پدید خواهد آمد، چرا که بعضی از مشتریانی که غذایی با نمره 7 را سفارش داده اند از اینکه دسرشان شور است شکایت خواهند داشت و برخی دیگر که شوری صفر را سفارش داده اند (چون یک پودینگ می خواسته اند) در مورد پیتزای بی مزه شان غرمی زنند.
این وضعیت به شکل غم انگیزی در مورد جهان واقعی مدیریت همه گیری کرونا که در آن  سیاست ها هزار بعد دارد صدق می کند. برای مثال دولت ها می توانند میخانه ها را تعطیل کنند و همزمان مدارس را باز نگه دارند یا از کسانی که ماسک نمی زنند بخواهند تا در خانه بمانند در حالی که به کسانی که ماسک می زنند اجازه خروج از خانه را بدهند. همینطور می توانند بر فاصله گیری اجتماعی برای جمعیت های آسیب پذیر اصرار کنند، در حالی که محدودیت های کمتری را برای کسانی که در برابر کووید19 مصونیت دارند در نظر بگیرند. نادیده گرفتن این انتخاب ها هنگام طراحی به اصطلاح مداخلات غیردارویی، به معنای افتادن در دام مصیبت است.
باید گفت که یک الگوی بزرگ که توجه کافی به آن نشده، جغرافیای کووید19 است. تفاوت در تعداد مبتلایان و تلفات بین کشورهای آمریکایی و اروپایی از یک طرف و آفریقا، آسیا و اقیانوسیه از طرف دیگر بسیار زیادتر از آن است که بتوان آنها را صرفا به سیاستگذاری ها نسبت داد.
برای مثال اینکه رئیس جمهور فیلیپین رودریگو دوترته موفقیت سیاست های همه گیری اش را در مقایسه با نرخ شدید مرگ و میر خام کشورش – تعداد مرگ و میرهای کویید 19 در هر یک میلیون نفر-76 است و این نرخ در اسپانیا 964 است، چیزی جز دورویی نبوده است. اگر منصفانه بگوییم، این حرف همانقدر  غلط است که بگوییم سیاست های آمریکا به این دلیل شکست خورده است که نرخ مرگ و میر خام آن 827 است در حالی که این نرخ در ویتنام که کشوری بسیار فقیرتر است فقط 0.4 است.
الگوی جغرافیایی آنقدر مهم است که باید توضیحی از نظر بیماری ها و عدم مصونیت های گذشته، فرسودگی های ویروسی، زیست شناسی یا برخی عوامل دیگر که هنوز شناسایی نشده اند وجود داشته باشد. برای دیدن تاثیر سیاست ها (همانطور که اخیرا در مقاله ای که به همراه همکارم برای موسسه بروکینگز نوشته ام اشاره کرده ام) ما باید این مقایسه ها را در درون هر منطقه انجام دهیم.
تجربه هند نیز خطرات معنی شناسی تعطیلی ها را نشان می دهد. در 24 مارس دولت هند یک «تعطیلی» را اعلام کرد که ظاهرا حتی از تعطیلی های اروپا نیز سختگیرانه تر بود و اغلب از آن به عنوان سختگیرانه ترین تعطیلی ممکن یاد شده است. مشکل این سیاست بعد از یکی دو هفته خود را نشان داد. مقامات هیچ فکری برای کارگران مهاجر فقیر این کشور نکرده بودند؛ جمعیت انبوهی که بدون کار یا کمک مالی در مراکز شهری گرفتار شده بودند و هیچ چاره ای نداشتند جز  بازگشت راه چند صد کیلومتر به خانه هایشان که عمدتا در مناطق روستایی قرار داشت. به این ترتیب هر چند شهرهای بزرگ و کوچک و اقتصاد کشور تعطیل شده بود، در مورد 23 تا 40 میلیون نفر از کارگران مهاجر خلاف این وضعیت حاکم بود. در ارتباط با این کارگران، این سیاست را می توان «از تعطیلی خارج کردن بزرگ» آنها توصیف کرد.
این  گام اشتباه اکنون خود را در آمارها نشان می دهد. تعداد مبتلایان روزانه افراد مبتلا به کووید19 در هند بدون انقطاع شش ماه است که رو به افزایش دارد، گرایشی که جز هند در چند کشور معدود دیگر دیده شده است. نرخ مرگ و میر خام هند اکنون 99 و بالاترین نرخ در میان کشورهای جنوب و شرق آسیا (و بالاتر از اکثر کشورهای آفریقایی) است که عمده دلیل آن اعمال سیاست «تعطیلی» و در واقع از تعطیلی خارج کردن ویروس کرونا و پراکندن آن در سراسر کشور بوده است.
اما به جای تاسف خوردن برای گذشته، ما باید دست به کار شویم. دست کم تا زمانی که یک واکسن کووید19 امن و موثر در دسترس قرار نگرفته است، تمام کشورها به اشکال متفاوتی از تعطیلی های کوتاه و محدود و مقررات رفتاری نیاز دارند. و تا جای امکان این کار به جای اعمال قانون از سوی پلیس، باید از طریق ترغیب و رهبری صورت گیرد.
در این مورد می توان یک پیشنهاد کرد. ما باید اندک اندک به سمت اتکا به کسانی روی آوریم که پیشتر به کووید19 مبتلا و اکنون در برابر آن مصون شده اند. به جای از سرگیری فشار و سیاست های اجباری، باید به کسانی که مصونیت تایید شده دارند، دستمزد جذابی را برای اشتغال آنها در مشاغلی در نظر بگیریم که لازمه آنها تعامل و تماس فیزیکی افراد است. این کار به فعال نگه داشتن زنجیره های تامین و چرخش کلیت اقتصاد کمک می کند.
وقتی دولت ها پیشقدم شوند، نیروهای بازار  به میدان خواهند آمد و این کار را انجام خواهند داد. همانطور که ما در مقاله بروکینگز خود گفته ایم، این گزینه ای عاری از ریسک نیست. اما  پتانسیل بالایی دارد و اقتصادهایی که با کمک آن یک «بازار کار مصون» و کارکردی را به وجود می آورند، می توانند مزایای بزرگی به دست بیاورند.
اکنون که انتخابات آمریکا به آخر رسیده، به نظر می رسد که انعطاف پذیری بیشتری در مباحث مربوط به تعطیلی ها وجود دارد.  دلگرم کننده آن که عده زیادی در جناح چپ، حامی تعطیلی های کوتاه مدت و مقررات رفتاری شده اند که می توانند امکان باز نگه داشتن بدنه اقتصاد و جامعه را فراهم  کنند. با فرض اینکه ترامپ که پیوسته با هر گونه تعطیلی مخالفت کرده، بعد از 20 ژانویه 2021 کاخ سفید را ترک خواهد کرد، می توان انتظار داشت که واکنش آمریکا نسبت به کووید19 احتمالا دستخوش تغییراتی اساسی خواهد شد.
نویسنده: کائوشیک باسو (Kaushik Basu) اقتصاددان ارشد پیشین بانک جهانی و استاد اقتصاد در دانشگاه کرنل
منبع: https://b2n.ir/012834

انتهای پیام.

 

منبع: فارس

کلیدواژه: تعطیلی دونالد ترامپ مدیریت آمریکا تعطیلی ها سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۴۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «نقش ما» با موضوع واکاوی جهش تولید با مشارکت مردم نوشته امیرحسین طالب علی به‌تازگی توسط منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان منتشر و روانه بازار نشر شده است.

نویسنده در این کتاب تلاش کرده به بررسی مفهوم جهش تولید در حوزه‌های مختلف، نقش مردم در پیشبرد آن و راهکارها و راهبردهای مختلف برای افزایش جهش تولید در کشور بپردازد.

کتاب مورد اشاره ۵ فصل را درباره مفهوم جهش تولید با مشارکت مردم، اهمیت جهش تولید در توسعه اقتصادی کشور، تحولات اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر جهش تولید، فرصت‌ها و چالش‌های جهش تولید در ایران و نقش مناطق ویژه اقتصادی ایران در جهش تولید شامل می‌شود.

این‌کتاب در ۸۰ صفحه چاپ شده است.

کد خبر 6091109 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • لزوم جبران تأخیر ایجاد شده در اجرای سیاست‌های تامین اجتماعی
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک
  • لزوم افزایش فرهنگ‌سازی جهت تفکیک زباله از مبدا